Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


vrijdag 27 september 2013

Hoe staat het met.....

handwerken hier in huis? Eerlijk gezegd: op een laag pitje. Ik ben druk met andere dingen en patchen of quilten schiet er vaak bij in. Wel ben ik aan iets nieuws begonnen....Vandaag ben ik naar Etten-Leur geweest om een workshop Hawaïaanse quilts te volgen, gegeven door Meta Blok. Ik heb altijd al graag de Hawaïaanse manier van ontwerpen, appliqueren en quilten willen leren. Het lijkt me een heerlijk ontspannende bezigheid. Het was een gezellige dag en ik heb weer veel geleerd! Ik heb het ontwerp al helemaal op de onderlap geregen en nèt begonnen met appliqueren volgens de needle turn methode. Het gaat wel even duren voordat deze quilt af is ;-)

donderdag 19 september 2013

En weer terug.....

Weer terug van een weekje boeken shoppen, kastelen en Cardiff bezoeken in Wales. Heerlijk zo'n weekje met je dochter! Heerlijk was ook het weer, alleen de laatste dag 's ochtends op weg naar de ferry regen gehad. En hier in Nederland weer :-( Wat hebben we gekocht? Dochterlief 38 boeken en ik maar 8! (we zijn hier een beetje boekengek, dat moge duidelijk zijn). Het was te merken dat de zomerdrukte in de 2e-hands boekenwinkels geweest was, er was veel weg. Volgende keer gaan we weer in april, dan zijn de voorraden nèt aangevuld. Ook hebben we het prachtige kasteel van Caerphilly bezocht (zie foto) en dat van Cardiff. En natuurlijk genoten van de carrotcake en het lekkere pubfood. Niet goed voor de lijn maar wel lekker, haha. In de vakantieweek geen steek gezet. Gisteren bij de Quiltsteek met de appliquickstokjes aan de slag gegaan. Dat viel nog niet mee! Komend weekend flink oefenen, volgende week gaan we verder.

donderdag 5 september 2013

Ver weg (en iets minder ver.....)

Gisteren jongste DD (op de foto rechts) naar Schiphol gebracht. Ging 2 jaar geleden de oudste backpacken door Australië en New Zealand, jongste gaat 10 weken vrijwilligerswerk doen in Bali. Samen met vriendin en studiegenootje Laura (links) gaat ze voor haar minor "International Health Studies" voor vrijwilligersbureau "Pure" lessen geven in hygiëne en gezondheid. Vanmiddag kwam het bericht dat de vlucht prima was gegaan en ze in hun hotel waren aangekomen. Helaas was haar koffer zoek... :(( Gelukkig verblijft ze nog 3 dagen in Kutar voor ze doorreist naar het dorpje waar ze les gaat geven. Hopelijk komt in die tijd haar koffer ook op Bali aan en heeft ze haar les-spullen straks bij de hand. En dan de minder verre reis, die ga ik ondernemen. Lekker met oudste een weekje naar Wales. Eerst in Hay-on-Wye snuffelen tussen en naar oude boeken en dan nog naar Cardiff. Half september ben ik weer terug. Doei!