Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


zondag 24 februari 2013

O jee, wat nieuws.....

 Nou had ik mezelf nog zo beloofd niets nieuws meer te gaan beginnen vóórdat ik iets anders af had, is er al weer niks van gekomen *zucht*. Hierboven zie je blok 1 van de mysterie van Bobbin: "scraps from the heart". Ik heb de stofjes van de Quiltsteek en daar doe ik ook éénmaal per maand de mysteriebee. Komende donderdag deel 2, die ga ik bewaren (denk ik...) om mee te nemen naar het komend quiltweekend van onze online quiltbee, het weekend van 16 en 17 maart. Dat begint al lekker op te schieten dat weekend: heerlijk 4 (!) dagen met zo'n 50 quiltdames alleen maar quilten! We gaan dit jaar naar "de Peppelhoeve" in Putten, ik ken de plaats goed van al die jaren dat we daar in de buurt een voorjaarsplaats op de camping hadden, en het is een prachtige omgeving. Duurt dus nog maar even dan mag ik weer :D Verder alleen nog een klein beetje geborduurd aan mijn Dear Jane, toch wat verder.... 

zondag 10 februari 2013

Wat kruisjes er bij.....

Afgelopen week flink doorgewerkt aan mijn "Dear Jane". Ik had een weekje vrij dus lekker veel handwerken! Jammer genoeg hoort achteruit borduren er ook bij dus dat heb ik ongeveer evenveel gedaan als vooruit......* zucht *. Verder eindelijk een quiltmotief bedacht voor de grote vlakken in mijn blauwbruine quilt. Deze is nu aan de beurt om eens afgemaakt te gaan worden. Helaas is de vakantie voorbij dus het tempo zal behoorlijk dalen, ook al omdat ik in plaats van mijn gebruikelijke 24 uur de komende maanden 36 uur "mag" gaan werken. Ach, "elk nadeel heb z'n voordeel": ik kan straks weer extra stofjes kopen LOL.

maandag 4 februari 2013

Vorderingen.....


Weer iets verder gekomen met borduren. Het schiet niet echt op, het is ook maar met 1-zesde DMC-draadje dus piepklein. Helaas moest ik ook weer veel achteruit borduren omdat ik niet goed had opgelet bij het lezen van het patroon *zucht* niet bevorderlijk voor het humeur....Zaterdag hadden we weer bee met een bijna voltallige groep, 7 deelnemers dit keer. Jeannette en Ellie (geen bloggers) hebben de hele tijd rode stofjes gesneden voor hun hartjesproject (zie blog Françoise). Alle bee-leden hadden voor hen rode stofjes meegenomen. Het was een gezellige dag, ik had mijn hekwerk meegenomen, dat lag pas 'n jaar of drie onafgemaakt in de kast en daar ga ik nu eens aan werken!