Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


maandag 28 mei 2012

Op een mooie Pinksterdag.....

heb ik lekker in de tuin aan mijn Japanse tasje gewerkt. Het valt niet mee, wat een priegeltjeswerk. Maar goed, het ging toch best wel aardig al zeg ik het zelf. Alle "binnenwerk" gequilt en op de binnenkant ge-appliqueerd. Het begint nu al ergens op te lijken. Ik ben in ieder geval klaar voor woensdag, dan gaan we het tasje in elkaar zetten. Op de foto zie je mijn "losse onderdelen": de buitenkant, de binnenkant en de twee handvatten. Al mooi hè!

donderdag 17 mei 2012

Moda BOM

Vandaag heb ik de laatste boord aan de Moda-quilt gezet. De blokken heb ik het afgelopen jaar gemaakt, het was een BOM van Moda, gemaakt met de mallen van Marti Michell. De oorspronkelijke quilt was een gewone sampler met sashings en tussenblokjes maar deze lay-out met de blokken op-de-punt vind ik veel mooier. Hij ziet er op de foto een beetje bobbelig uit maar dat komt doordat ie nog niet gestreken is en door de "quiltophouders" die niet echt stil wilden staan ;) LOL Morgen naar mijn huisdealer: de quiltsteek, voor tussenvulling en een achterkantje, daarna quilten. Met de hand dus het duurt nog wel even voor ie ècht helemaal af is!

maandag 14 mei 2012

Weer een CWD update.....

De veertiende weer vandaag dus wederom een update van de stand van zaken rondom mijn Civil War Diary Quilt. Deze maand best ijverig geweest en 6 blokken gemaakt. Het zijn geworden: "Rememberances", "Arrest Order", "Sad Fate", "Hand Grenade","Love Letter" en als laatste van deze maand "Poor Columbia". Mijn totaal staat nu op 118, het einde komt in zicht! Nog maar 3 blokken en dan heb ik ze allemaal gemaakt. Eigenlijk begint dan het meest saaie werk dat je je voor kunt stellen: het knippen en naaien van de sashings. Na mijn verknipte strookjes heb ik daar niks meer aan gedaan dus moet ik ze allemaal nog. Volgende maand nog zeker geen affe top maar ik hoop dan wel de laatste blokken te kunnen showen. Beetje moeilijk wordt dat wel want ik zit dan op een camping zonder WIFI. We zien wel. Voor nu was dit het, vanavond langs de andere deelnemers. Doei!

zondag 6 mei 2012

Veldhoven.....

Vrijdag naar de tentoonstelling in Veldhoven geweest. Prachtige dingen gezien en ook quilts die ik ècht niet mooi vond. Veel quilts die al eens ooit eerder in Veldhoven gehangen hadden, dat was jammer. De mooiste vond ik de Japanse quilts, geweldig mooi gequilt en die mini-applicaties....OH, ik wou dat ik dat kon! De foto's zijn wat donker maar zo zie je wel het quiltwerk beter.
Het allermooist vond ik de quilts van Anne-Marie Pesser, vooral de white-on-white. Daar heeft ze maar zes maanden aan gewerkt! Zo mooi! Ik heb er lang staan kijken en even met Anne-Marie staan praten. Helaas is mijn Frans niet goed genoeg om een diepgaander gesprek over quilts te voeren :(.
Natuurlijk daarna de winkeltjes niet overgeslagen maar slechts 4 lapjes gekocht. Japanse, voor een toekomstig project. Daarvoor moet ik eerst veel meer Japanse stofjes gaan sparen! Dat is dan mijn doel voor de komende winkel- en tentoonstellingsbezoeken.....