Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


zaterdag 31 maart 2012

Iets heel anders.....

Gisteren ben ik met jongste DD naar Amsterdam geweest. Niet naar het centrum met Birdblocks, dat was dan weer jammer, maar naar Zuid. Daar vond de expositie "Bodyworlds" plaats en DD wilde daar graag heen. Zij studeert verpleegkunde, vandaar haar interesse. Gezien mijn "oude" werk (ik werkte op een operatie-afdeling) dacht zij dat ik wel mee wilde ;-).
Nou, het is een aanrader, het was prachtig en machtig interessant. Helaas mocht je geen foto's maken, die hierboven heb ik van internet gejat. Jammer was dan weer wel dat en nergens een koffiehoekje was, ook niet in de directe omgeving: alleen kantoorpanden. De trein had er ook geen zin in en reed niet maar na enkele omzwervingen via metro en dergelijke zijn we toch om 3 uur in Utrecht geraakt voor ons hapje-en-drankje. Daar waren we na al die tijd (om 9 uur vertrokken!!!) wel aan toe. Nog gezellig gewinkeld en gegeten en daarna weer naar het zuiden afgezakt. Leuke dag geweest!

woensdag 28 maart 2012

We zijn er weer.....

Zo, dat is wel lang geleden dat ik hier een berichtje heb geplaatst. Ik ben de vermoeienissen van het quiltweekend amper te boven LOL. Heerlijk was het. Ik heb geweldig genoten. Zoals voorspeld heb ik flinke pijn aan mijn kaakspieren gekregen omdat ik zoveel heb moeten lachen, pijn in mijn buik van alle lekkers dat ik moest eten en niet te vergeten pijn in mijn portemonnee van al die lapjes die ik "moest" kopen (er was een heel leuke winkel: Gelrebloem). Geen pijn in mijn vingers van het quilten want echt veel werk is er niet uit mijn handen gekomen. Wel wat CWD-blokjes maar die laat ik de 14e pas zien. Ook nog 8 blokken van de zwart-witte quilt voor jongste DD gemaakt dus die is eindelijk gestart.......Ach, nog maar 'n jaar wachten voor ik weer mee mag. Nu eerst bijkomen van het verzette uur, ik heb daar altijd veel last van. De baas ziet me de komende weken ook liever vijf dagen verschijnen dan de drie die ik normaal werk dus ik ben bang dat van quilten voorlopig wederom niet veel komt. Gelukkig vanmiddag vrij en daarom vindt je me de komende uren in het zonnetje met een handwerkje! Fijne dag allemaal!

donderdag 15 maart 2012

Daar gaan we.......

Alles staat klaar. Naaimachine (ik ga eindelijk eens aan de quilt voor jongste DD beginnen.....), kussen (ik kan niet slapen zonder mijn eigen kussen.....), kleine tas met kleding en zo en een krat met lapjes, drank en hapjes voor een weekend + dan nog mijn tas met m'n quiltspullen. Zou het genoeg zijn? Tevéél projecten waarschijnlijk maar ja, beter mee verlegen dan om verlegen zullen we maar zeggen. 't Is te hopen dat alles in de auto van Hilde kan, zij komt me zo oppikken en dan rijden we voor het eerst de nieuwe route naar Nunspeet. Daar gaan we een heerlijk weekend tegemoet met zo'n 55 gelijkgezinde dames. Ongetwijfeld heb ik zondagavond bij terugkomst pijn aan mijn kaken van het lachen, aan mijn oren van al het geklets en aan mijn buik van het teveel snoepen en sneukelen. En een gigantisch slaaptekort maar dat zal ik jullie allemaal maandag wel laten weten!

woensdag 14 maart 2012

Woensdag, CWD-dag.....


Zo, deze maand ben ik eens héél ijverig aan de slag gegaan met de Civil War Diary Quilt. Na het bereiken van de mijlpaal "100-ste blok" vorige maand had ik er zin in de turbo eens flink aan te zetten. Het zijn dit keer 8 (ja: ACHT!!) blokken geworden: "Union Soldiers", "Death Penalty", "Southern Flags and Patriotism", "Gardening", Thousand of Diamonds", "Confederate Flag", "Visit to Town" en "Churches Spared". Pfjoe, dat was me wat :-) Het totaal staat nu op 108 blokken, nog maar 13 te gaan! Ik weet niet of ik dit aantal volgende maand weer kan laten zien. Hoewel, komend weekend ga ik een heel weekend quilten. En alleen maar dat! Gezellig met een 60-tal andere quiltdames vier dagen quilten, kletsen, eten, lachen en quilten...............heerlijk! Ik zal jullie volgende week wel wat foto's laten zien!

zondag 11 maart 2012

Applicatiecursus.....

Vorige week samen met mijn zus deel 2 van de applicatiecursus gedaan bij Ellen. Ditmaal een patroontje met overlappingen en scherpere hoekjes. We hebben een Holly Hobby gemaakt, ik in het rose :-), schattig hè!
Het was weer een reuze gezellige middag en ik heb mijn applicatie vandaag verder afgemaakt. Ik denk dat ik er een quiltje voor in mijn quilthuisje voor ga maken.

dinsdag 6 maart 2012

Vertrokken.....

Daar gaat ze dan, onze wereldreizigster. Vanmorgen hebben we onze oudste dochter naar Schiphol gebracht. Ze gaat 2 tot 3 maanden backpacken in Australië en New Zealand. Eerst naar Hongkong, na 1 dag verblijf daar door naar Sidney, van daaruit via Cairns door het binnenland naar Uluru, Adelaide, Melbourne. Dan nog naar Auckand en over het Noordereiland zwerven. Lekker avontuurlijk in haar eentje van Hostel naar Hostel. Hartstikke leuk voor haar maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik blij zal zijn als ik haar straks weer op Nederlandse bodem zie! Gelukkig heeft ze beloofd haar site bij te houden, zie ik toch af en toe al een foto.