Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


zaterdag 28 januari 2012

Winterslaap.....

Januari is niet mijn maand......vreselijk vind ik dit jaargetijde. In een vorig leven ben ik vast een beer geweest: er zijn nog beerrestanten in mijn huidige leven aanwezig, het houden van een winterslaap bijvoorbeeld. Dat zou ik graag doen, de hele maand januari. Afgelopen week dan maar vakantie genomen en de hele week thuis gezeten en NIKS gedaan, zelfs niks quilterigs!
Alleen opgekruld op de bank gezeten, liters hete thee gedronken en 2 boeken uitgelezen: een heerlijk niemendalletje uit de "cats in trouble"- reeks van Leann Sweeney en deel 1 van de Oslo-trilogie door Jo Nesbo: "de roodborst". Nadeel van de laatste is dat ik nu eigenlijk deel 2 en 3 meteen wil lezen maar helaas wacht maandag het werk weer :( Hmmm, probleem....Wat quilten betreft wordt het tijd dat de lente komt en ik weer aan het werk kan, gelukkig komend weekend de quilttentoonstelling in Vijfhuizen voor de broodnodige inspiratie. Zie ik jullie daar misschien?

maandag 16 januari 2012

Eindhovense bee.....

Zaterdag was het weer tijd voor onze Eindhovense bee. Zoals gewoonlijk is er hard gewerkt naast het kletsen, lachen en eten. Ik had zowaar een affo te showen: een kussen met 3-D-effect, gemaakt van Japanse stofjes. Het patroon heb ik gekocht tijdens de EQC in Veldhoven, afgelopen jaar. Mijn zus kocht hetzelfde patroon en in november hebben we een maal per week samen aan ons gezamenlijke project gewerkt, even onderbroken door de küren van zusjes naaimachine: ze heeft zelfs een nieuwe "moeten" kopen, LOL. De kleuren van het kussen zijn in het echt veel sprankelender dan op de foto.

zaterdag 14 januari 2012

De Civil War Diary Quilt.....

Het is in deze eerste maand van het jaar 2012 weer de veertiende en dus tijd voor een Civil-War-blokje. Ja, maar voor één blokje want zoals je in mijn vorige berichtje al hebt kunnen lezen is de quilt-tijd er hier een beetje bij ingeschoten de laatste weken. Gisteren dus nog gauw een blokje uitgezocht, stofje er bij en hup, in elkaar gezet. Je kunt helaas wel zien dat het een beetje van "hup" gegaan is want de lijntjes lopen niet perfect door. Gelukkig zie je daar vast  niets van als de hele quilt straks (haha: "straks....") klaar is en hij over ons bed ligt, toch? In ieder geval heb ik deze maand het blokje "Victuals" kunnen maken. Straks ga ik naar onze bee en vanavond op bezoek bij de overgebleven CWD-maaksters. Ga je mee een kijkje nemen?

vrijdag 13 januari 2012

Moda BOM deel 12.....

Na een lange afwezigheid (druk op 't werk, ziek, schilders en weer druk op 't werk, *zucht*) weer eens een schrijfseltje. Eergisteren Moda-workshop bij Corry. Dit was het laatste blok dat we gemaakt hebben van de Moda-quilt met Marti Michell mallen. Veel stukjes en ook vonden we eigenlijk geen van allen de combinatie zoals hij aangegeven werd de mooiste. Na het snijden zijn we dus gaan schuiven met kleurtjes en ik ga het blok maken zoals op de foto hierboven is uitgelegd. Helaas dit blok niet in 2 uur klaar zoals tot nu toe gebruikelijk, jammer maar ik ben nu wel blij met de kleuren. Aan ieder blok komt nog een rand en daarna kan ik de top af gaan maken. Ook kwamen we er achter dat Corry altijd al heel creatief geweest is en veel heeft geschilderd. Als bewijs liet ze dit schilderijtje zien, leuk hè!
ps. op de achtergrond zie een deel van onze Moda-blokken!