Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


zaterdag 29 oktober 2011

mapje.....

Tijdens de Fonkelbee van afgelopen zaterdag heb ik een workshop gedaan bij de Quiltsteek. We kregen uitleg over hoe we een Japans tasje moesten maken. Die dag niet veel verder gekomen dan het tekenen en knippen van malletjes maar vandaag heb ik het tasje afgemaakt. Best aardig gelukt hè! Ik ga er mijn voorraad quiltnaaldjes in bewaren, dan slingeren die ook niet meer overal rond.....

zondag 23 oktober 2011

Intern(i)et, vakantie en een bee-verslagje.....


Afgelopen week hadden we hier regelmatig problemen met internet en kon ik bijna niet online komen. Alles lijkt nu voorbij dus hier weer een berichtje.Wat heb ik de afgelopen dagen gedaan? Nou, op quiltgebied niet veel. Eerst een lang weekend naar Limburg geweest. Prachtig weer was het, zowaar warmer dan we de afgelopen zomer in Nederland hebben gehad ;-). Veel gewandeld, op terrasjes gezeten (verbrand....erg hè, in oktober......) en heerlijk gegeten.
Vooral restaurant "moeder de Gans" in Teuven (België) is een aanrader voor iedereen die Zuid-Limburg bezoekt. Daarna een dagje naar Utrecht waar oudste haar masteropleiding in Engelse Taal- en cultuur cum laude afsloot dus: feest! Eerst een hapje/drankje in "lokaal 9", het stamcafè van de studenten Engels en daarna overheerlijk uit eten bij "Yumca". 's Avonds bolrond naar huis....En dan afgelopen zaterdag een grote quiltbee in Helmond, in de Fonkel. Meer dan 60 quilters bij elkaar + 4 quiltwinkels dus gezellig, veel gezien en ook veel inspiratie opgedaan. Da's wel erg want ik heb nog maar eens een keer geteld en *zucht*: er liggen nog 16 UFO's te wachten om AFFO te worden -- oeps --

vrijdag 14 oktober 2011

Civil War van oktober.....

Daar gaan we weer met een update van de Civil War Diary Quilt. Ik ben stug doorgegaan en heb deze maand 4 blokken af, mijn totaal staat nu op 92 blokken, er komt schot in de zaak LOL. Deze maand heb ik "Knitting and Reading", "Panic", Confusion and Turmoil" en "Old Abe Lincoln" af. (respectievelijk nr. 66, 68, 69 en 80 op het overzicht, klik daarvoor op het CWD-logo in de rechterkolom).

zondag 9 oktober 2011

Ieniemienie-bee.....

Gisteren hadden we Eindhovense (clutter-)bee. We waren dit keer maar met z'n vieren (de rest was verhinderd.....) maar we hebben het reuze gezellig gehad. Hierboven zie je (van links naar rechts) Ellie, Annemarie en Mia hard aan het werk tussen de koffie met gebak en de lunchhapjes door ;-) Helaas hebben de dames geen van allen een weblog.....
Ik had mijn Kerstquiltje meegenomen om te "showen" en Ellie had de top van haar stack-n-whack af en wilde ons advies over de rand.
Na lang dubben, de nodige brandstof in de vorm van worstenbroodjes en bonbons en vele stofjes eromheen spelden waren we er uit: 2 randen, 1 lichtroze en een frambooskleurige. Ellie kan gaan shoppen, wat een straf hè! Volgende maand weer!

zondag 2 oktober 2011

Kerstquiltje af.....

Ruim op tijd denk ik zo: mijn eerste Kerstquiltje van dit jaar is af. Het patroon is van Ellie's Quiltplace. Leuk stitcherietje en lekker vlug te maken. Op naar een volgende AFFO!