Welkom

Hallo, welkom op mijn weblog!
Ik schrijf hier voornamelijk over patchwork en quilten maar zo nu en dan zul je ook over andere dingen lezen die mij bezig houden. Laat je een keer een berichtje achter? Dat zou ik leuk vinden!

Hey, welcome to my blog!
I write primarily on patchwork and quilting, but every now and then you'll also be able to read about some other hobbies of mine. It would be very much appreciated if you could leave a message!
If you want to read this blog in English (or any other language), you can translate everything through "Google Translate" (in the right column).


vrijdag 30 september 2011

Pink Ribbon.....

Jullie schaffen toch ook allemaal het Pink Ribbon magazine aan? Hiermee wordt het onderzoek naar borstkanker -en de bestrijding daarvan- ondersteund. Het magazine ligt voor €5,95 in de winkel, het gehele bedrag gaat naar het fonds. DOEN HOOR!

zondag 25 september 2011

Workshop Shibori.....

Gisteren naar een bee van onze online quiltgroep geweest in Nederhorst den Berg. Margeeth gaf daar een kleine workshop Shibori, een Japanse verftechniek. Klein lapje stof geregen en de stof strak samengetrokken in een verzameling rare frutseltjes (zie foto boven). Paarse verf erbij en 24 uur laten staan in een potje.
Vanmiddag flink aan het uitspoelen geweest en zie daar het natte lapje met de cirkels. Hm, zag er nog niet uit als ik verwacht had, de cirkels kwamen niet zo mooi naar voren. Lapje aan de waslijn in het zonnetje te drogen gehangen en zie hier onder het resultaat. Mooi hè. Leuk om eens zoiets te doen, bedankt Margeeth!

donderdag 22 september 2011

Moda BOM deel 8.....

Gisteren naar de Quiltsteek geweest, dit keer om deel 8 van de Moda BOM te maken met de Marti Michell mallen. Weer een fluitje van een cent! Sowieso een makkelijk blok, dit keer al binnen het uur gesneden en ik elkaar gezet. Volgende maand deel 9, ben benieuwd!

woensdag 14 september 2011

Civil War Diary Update.....

't Is weer tijd voor een update van de Civil War Quilt. Niet zoveel gedaan als de vorige (vakantie-) maand, slechts 2 nieuwe blokjes kan ik er bij zetten. Als eerste blokje "The Longest Morning" en het volgende blokje "Degradation". Mijn eigen fototoestel is nog steeds in reparatie dus helaas is de kwaliteit van de foto's niet zo best. Ik weet nog steeds niet goed hoe het ding werkt, zo bleek ik alle foto's van de quilttentoonstelling in Leiden gefotografeerd te hebben met de instelling: "kaarslicht". Geen wonder dat het zo donker leek in de kerk, LOL. Mijn totale aantal Civil-War-blokken is nu 88, voor een compleet overzicht kun je klikken op het icoontje van de quilt in de rechterkolom. Straks eens kijken bij mijn collega-CWD-ers, al begreep ik van Inge d'H (Chevremont) dat er niet meer zo veel zijn. Hebben de meesten de moed opgegeven? Nee toch? Ik wil ook wel eens een grote quilt maken dus ploeter ik vrolijk en vooral stug door! Een lijst met deelnemers vind je op de site van Inge d'H, kijk je mee?

zaterdag 10 september 2011

Quilttentoonstelling Leiden.....

Vandaag naar de Quilttentoonstelling in Leiden geweest. Eerst onderweg nog wat file maar om half 11 zaten we dan toch aan de koffie. Veel mooie quilts gezien, ze hingen ook prachtig en flink ruim zodat je alles goed kon zien. Quilts voor alle smaken waren er, van ultra-modern tot traditioneel. Ook zo'n 14 winkeltjes waren aanwezig. Heb nog even gezellig met Gert staan te praten in de stand van Carol Cox en met Dorry van Quilt it & Dotty. Verder weinig bekenden gezien, alleen Shirley. Geen foto's hier van quilts, die kun je beter zelf gaan bekijken ;), alleen een (helaas iets te donkere) overzichtsfoto van de kerk.

vrijdag 2 september 2011

Engels Rood.....

HIJ IS AF!!! Mijn rode quilt is af en hangt al aan de muur. Gisteravond het etiketje erop gezet en vanmorgen opgehangen. Ik noem hem "Engels Rood". Waarom? Het oorspronkelijke (blauwe) patroon in de Quiltmania heette "Sherwood" naar een bos in Engeland, de quilt is gedeeltelijk tijdens mijn vakantie in Engeland gemaakt, het is een bestaande kleur verf (zie hier <klik>) waarin wij onlangs de deuren en ramen van ons huis hebben laten schilderen. Daarom vond ik de naam wel passen bij deze quilt!